Tuesday, July 5, 2016

Cand si unde se face deratizarea?Cu totii stim ce pagube economice si implicit, materiale, pot provoca soarecii si sobolanii. Chiar daca ai o mica plantatie in gradina sau te ocupi cu cresterea cerealelor, rozatoarele si daunele aduse de acestea sunt la fel de des intalnite. Mai mult decat atat, si oamenii care locuiesc in orase se confrunta cu aceasta problema. Orice tomberon, gunoi sau orice bucata de mancare cazuta pe jos poate atrage rozatoarele. Desi capcanele pot parea cea mai economica modalitate de combatere a problemei, acestea nu au o eficienta garantata si in plus, nu pot fi prinsi toti sobolanii sau soarecii cu o singura capcana. 

De ce deratizare?

In primul rand, deratizarea are un grad mai ridicat de eficienta decat celelalte metode. Astfel, trebuie sa alegem deratizarea in primul rand pentru a ne proteja sanatatea. Sobolanii sau soarecii pot provoca boli grave, precum turbare, infectii la nivelul corpului sau alte probleme la nivelul pielii. Un alt motiv pentru care trebuie sa alegem deratizarea este acela de a ne asigura un grad de confort. Nimanui nu ii este placut sa vada in fata casei, sau mai grav, in casa, o rozatoare. De asemenea, din punct de vedere economic, avem mai multe de castigat.

Cand si unde se face deratizarea?

Spre deosebire de dezinsectia care se face in anumite perioade sau lunar, procesul de deratizare nu trebuie facuta atat de des, decat in cazuri mai rare. De exemplu, intr-o casa se va face deratizare mult mai rar decat intr-o fabrica ce produce produse alimentare. In plus, spre deosebire de insecte, rozatoarele sunt intalnite tot timpul anului, indiferent de temperatura de afara. 

Serviciile locale asigura in mod constant deratizarea in locurile publice, iar asociatiile de locatari sunt obligate sa contacteze firme autorizate periodic pentru a elimina soarecii si sobolanii. Deratizarea insa nu este obligatorie in apartamente sau case, decat daca este nevoie.No comments:

Post a Comment