Thursday, May 19, 2016

Avantajele peretilor despartitoriPeretiidespartitori din PVC sunt foarte des folositi in diferite cazuri, in special la cladirile de birouri nou construite pentru a separa si delimita spatiile angajatilor. Materialul din care se construiesc poate fi de diferite tipuri, cea mai comuna fiind combinatia de gips si carton, fiind folosit atat pentru peretii despartitori, cat si pentru tavane sau podele. 

Datorita izolarii termice si acustice, peretii despartitori din gips carton sunt folositi de tot mai multi constructori, dar si pentru faptul ca sunt foarte usor de montat, in timp ce preturile sunt accesibile pentru toate buzunarele. De asemenea, rezistente la foc, placile de gips carton isi pot gasi intrebuintari in mai multe locuri si pot fi intariti chiar si cu ajutorul unor structuri metalice. 

Fie ca se folosesc in locuintele proprii, fie in mediul comercial, acesti pereti pot capata orice grosime este nevoie pentru a asigura un grad superior al izolarii fonice si termice, in timp ce se pot incarca si cu diferite alte structuri pentru un plus de durabilitate. 

Avantajele peretilor despartitori

In primul rand implica un cost mult mai scazut decat peretii obisnuiti din beton si sunt mult mai usor de efectuat. De asemenea, montajul este usor de realizat, iar zona se poate curata cu mai multa usurinta, intr-un timp mai scurt. In plus, se poate asigura si un grad mai potrivit al izolarii termice si fonice chiar si decat peretii obisnuiti, in functie de necesitati. 

Un alt avantaj adus de peretii despartitori din gips carton este ca acestia implica o greutate scazuta, situata intre 25 si 50 de kg/mp, in timp ce un perete obisnuit presupune peste 200 de kg/mp. Dupa ce se monteaza nu implica nicio alta prelucrare, existand posibilitatea de a fi varuiti sau chiar tapetati in cel mai scurt timp, iar temperatura interioara spatiului in care se monteaza este mai stabila.

No comments:

Post a Comment